Een “cadeau” van mijn broer & schoonzuster!

 

Op 4 april 2017 kreeg ik deze Mercedes Benz 380SE van mijn broer & schoonzuster cadeau. Een op 16 maart 1984 in Nederland voor de eerste keer tenaamgestelde Mercedes. De auto is de afgelopen 6 jaar niet gebruikt en heeft gedurende deze periode in een garage gestaan. Aan het woord is Hans Versteeg uit Lelystad, de trotse bereider van deze Mercedes Benz.

 

Vanaf medio 2000 was de Mercedes 380SE eigendom van Hans zijn broer & schoonzuster. Die hebben de auto dagelijks gebruikt en er jaarlijks vakantiereizen meegereden. De historie van 1984 tot 2000 is  helaas niet te achterhalen, maar aannemelijk is dat  de auto in 2000 in het bezit was van  Domeinen Roerende Zaken (DRZ). DRZ vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van roerende zaken. DRZ is een directie van het ministerie van Financiën. DRZ is de wettelijke bewaarder van in beslag genomen goederen. Daarnaast is DRZ bij wet aangewezen om overtollige rijksgoederen te verwerken.

296646 kilometers

 

De kilometerteller van de Mercedes Benz staat op 296646 kilometers. De RDW deelt ons mede dat de geregistreerde tellerstand telkens hoger zijn dan de daarvoor geregistreerde tellerstand. De RDW oordeelt dan ook dat de tellerstand logisch verklaarbaar is.

De Oude Ster

Helaas ontbreken van de Mercedes Benz 380 SE het serviceboekje, facturen van onderhoud en reparatie. Maar Hans kan ons vertellen dat de familie de auto regelmatig voor service en onderhoud brachten bij De Oude Ster. Toen de auto in april dit jaar weer op de weg kwam is er een nieuwe accu geplaatst en zijn de twee voorbanden vervangen. Ook is De Oude Ster te Amsterdam bezocht. Het stuurslot in de stuurkolom is vervangen.

De koude 8 cilinder start vlot op de nieuwe accu. Het expansie reservoir van de koelvloeistof is ook van recente datum.

 De Carrosserie

 

Op sommige plaatsen van de carrosserie zijn sporen van roest aanwezig o.a. op de rand van het linker spatbord en de achterzijde van het schuifdak.

Het interieur

        

 

De bestuurdersstoel heeft aan de linkerzijde instapschade. De passergierstoel en de achterbank zijn in redelijke staat.

Wat is de toekomst van deze Mercedes Benz 380 SE?

Als ik heel eerlijk ben zegt Hans; dan geef ik hem het liefst weer terug aan mijn broer & schoonzuster. Maar die hebben er helaas geen plaats voor. Natuurlijk is de € 122,– wegenbelasting per jaar aantrekkelijk, maar dan kan ik hem van december tot en met februari niet gebruiken. En een heel jaar wegenbelasting is voor mij te duur. Eigenlijk zou ik voor een kleinere auto moeten gaan, dat past me beter. Wij nemen afscheid van Hans en wensen hem succes met de Mercedes Benz

S-Klasse Community.

 

PS. Ondertussen is de Mercedes Benz 380SE te koop aangeboden op Autoscout.